Du er her: Forside Nyheder Ny bog: "Hate Speech. Fra hadetale til hadesyn"

Ny bog: "Hate Speech. Fra hadetale til hadesyn"

Informations Forlag og Dansk PEN udgiver en antologi med fokus på hadetale, ytringsfrihed, demokrati, menneskerettigheder og humanisme.

26/08 2013

Informations Forlag og Dansk PEN udgiver en antologi med fokus på hadetale, ytringsfrihed, demokrati, menneskerettigheder og humanisme.

Sproget er magtfuldt og har stor indflydelse på hvordan vi opfatter vores medmennesker. Forud for en hadefuld handling går derfor ofte en hadefuld retorik: 'hate speech', eller på dansk: 'hadetale'.

I debatbogen Hate Speech. Fra hadetale til hadesyn analyseres fænomenet udfra forskellige vinkler: "Denne bog sætter fokus på den såkaldte hadetale, der bl.a. florerer i den politiske debat, hvor især minoriteter står for skud. Det kan være seksuelle, etniske eller religiøse mindretal. Bogens essays trækker på synspunkter fra det litterære parnas, vurderinger af refleksioner fra det politiske overdrev, og endelig præsenteres analyser fra det akademiske udsigtstårn", hedder det på Informations Forlags hjemmeside.

Bogen er redigeret af Rune Engelbreth Larsen, Jens Lohmann og Klaus Slavensky.

  • Hate Speech. Fra hadetale til hadesyn er udgivet af Informations Forlag i samarbejde med forfatterforeningen Dansk PEN. Bogen udkom d. 23. august 2013. Læs mereInformations Forlags hjemmeside.