Du er her: Forside Nyheder National strategi for fremmedsprog

National strategi for fremmedsprog

Der er en national strategi for fremmedsprog på vej. Og det er vigtigt, mener Ulla Gjedde Palmgren, der blogger på Sprogmuseet.dk om emnet.

23/02 2011

Der er en national strategi for fremmedsprog på vej. Og det er vigtigt, mener Ulla Gjedde Palmgren, der blogger på Sprogmuseet.dk om emnet.

Læs mere i artiklen En national strategi for fremmedsprog! (Sprogmuseet.dk 23. februar 2011). Ulla Gjedde Palmgren er cand.mag., forfatter, skribent og ekstern lektor på Københavns Universitet.

Ifølge Ulla Gjedde Palmgren tror danskerne at hele verden kan tale engelsk. Men det er langt fra tilfældet. 75 % af verdens befolkning taler ikke engelsk, og derfor er det nødvendigt med en national strategi for fremmedsprog hvis danskerne vil begå sig på markeder i fx afrikanske lande med succes.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen vil indføre den nationale strategi, og der har allerede været afholdt to succesfulde debatmøder om emnet i henholdsvis Politikens Hus og fagforbundet Kommunikation og Sprog med deltagelse af ministeren. Der er desuden nedsat en arbejdsgruppe der bl.a. skal komme med en række anbefalinger for en strategi inden sommerferien.

Deltag i debatten, og giv din mening om en strategi for fremmedsprog til arbejdsgruppen på Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings hjemmeside.