Du er her: Forside Nyheder Modersmål-Prisen 2019

Modersmål-Prisen 2019

Søndag den 15. september modtager musikeren Rikke Mølbæk Thomsen Modersmål-Prisen 2019

16/07 2019

Søndag den 15. september modtager musikeren Rikke Mølbæk Thomsen Modersmål-Prisen 2019

Modersmål-Prisen 2019

Foto: Rikkes Momo

Kom til prisoverrækkelse søndag den 15. september når musikeren Rikke Mølbæk Thomsen – også kendt som R.Noor eller Rikke Noor – modtager Modersmål-Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt. 

Rikke M. Thomsen er nyuddannet sanger/sangskriver og guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium, men har længe spillet som support for store danske musiknavne som Allan Olsen, Tina Dickow og mange flere. Hun modtager i år Modersmål-Prisen for sit album "Omve'n hjemve" hvor 6 af sangene synges på sønderjysk. Albummet er et nyt og spændende projekt der bidrager til den danske dialektskat.

Modersmål-Prisen uddeles hvert år som en påskønnelse for særlig fremragende anvendelse over for brede kredse af et sprog efter selskabets ideal: Klart, udtryksfuldt og varieret. Det er i år den 40. gang Modersmål-Selskabet uddeler Modersmål-Prisen.

Sønderjyden Rikke M. Thomsen er født på Grønland den 23. december 1990, men er opvokset i Blans i Sønderjylland hvor hun boede til hun var 16 år gammel. På Eckersberg Friskole lærte hun at spille guitar. Meget passende overrækkes Modersmål-Prisen der er på 10.000 kr., på netop Eckersberg Friskole i Blans.

Program for prisoverrækkelsen

  • Velkomst v. formanden for Modersmål-Selskabet
  • Motiveringstale v. sprogforsker og dialektekspert, ph.d. Michael Ejstrup
  • Takketale og -koncert v. Rikke Mølbæk Thomsen

Der er mulighed for at lykønske Rikke Thomsen med Modersmål-Prisen 2019 efter koncerten. 
Eckersberg Friskoles støtteforening står for det praktiske arrangement og vil sælge sønderjyske pølser m.m.