Du er her: Forside Nyheder Lyt til to radioudsendelser om sprogforskning og sociolingvistik

Lyt til to radioudsendelser om sprogforskning og sociolingvistik

Professor i dansk sprog Frans Gregersen er gæst i videnskabsprogrammet "24 Spørgsmål til Professoren" på Radio 24syv.

07/05 2018

Professor i dansk sprog Frans Gregersen er gæst i videnskabsprogrammet "24 Spørgsmål til Professoren" på Radio 24syv.

Hvad er sprogforskning for en størrelse, og hvordan har den udviklet sig gennem tiden? Og hvordan hænger sprog og samfund sammen? Professor og sprogforsker Frans Gregersen fortæller i to programmer om sprogforskningens historie og den gren af sprogforskningen der kaldes sociolingvistik.

I det første program, Sprogforskningen i opbrud, beskriver Gregersen sprogforskningens historie fra antikken til i dag. Bl.a. diskuterer han om den amerikanske filosof og lingvist Noam Chomskys idé om en universel grammatik er på vej ud.

Det andet program, Dialekt og perkersprog, handler om sociolingvistik. Gregersen fortæller mere om hvilken sammenhæng der er mellem det sprog vi taler, og det samfund vi lever i. Hvilke sproglige koder bruger vi fx til at signalere hvor vi kommer fra?

Programmerne er sendt i Radio 24syvs ugentlige videnskabsprogram 24 Spørgsmål til Professoren der har videnskabsjournalist Lone Frank som vært.

  • Hør programmerne på Radio 24syvs hjemmeside:
  • Eller find dem i din foretrukne podcastapp ved at søge på "24 Spørgsmål til Professoren". Programmerne blev sendt den 14. og 21. april 2018.