Du er her: Forside Nyheder KorpusDK er med i søgningen på sproget.dk

KorpusDK er med i søgningen på sproget.dk

Når man skriver sit søgeord i søgefeltet på sproget.dk, vil man nu også søge i teksteksempler fra KorpusDK.

30/05 2008

Når man skriver sit søgeord i søgefeltet på sproget.dk, vil man nu også søge i teksteksempler fra KorpusDK.

For nylig blev Korpus 2000 genåbnet som KorpusDK.

Fra sproget.dk får man nu også oplysning om hvorvidt der i KorpusDK findes teksteksempler på det ord man søger på. KorpusDK (som bygger på Korpus 2000 og Korpus 90) er et digitalt opslagsværk der giver indblik i dansk sprog og viser hvordan sproget bruges i almindelige tekster – omkring år 2000 og omkring 1990. Opslagsværket er opbygget omkring en stor samling tekster (mere end 50 millioner ord) der er opmærket så man kan slå ord og vendinger op og se deres faktiske brug, og foretage forskellige sproglige undersøgelser i materialet.

Antallet af tekster vil vokse med tiden

Som led i Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs ordnet-projekt er Korpus 2000 blevet videreudviklet til KorpusDK så hastighed, stabilitet og søgemuligheder er blevet forbedret, og antallet af tekster vil vokse i takt med at nye tekster kommer til. Desuden er der mulighed for fri download af korpusmateriale på <http://korpus.dsl.dk/e-resurser/index.php?lang=dk>.

KorpusDK har fra begyndelsen været planlagt som en del af søgningen på sproget.dk, men tekniske problemer har gjort at det først nu kan lade sig gøre. Man får de første ti sætninger vist i resultatlisten og klikker sig derfra videre til de øvrige eksempler på KorpusDK.
KorpusDK