Du er her: Forside Nyheder Kom til danmarksmesterskabet i historiefortælling for børn!

Kom til danmarksmesterskabet i historiefortælling for børn!

Kunne du tænke dig at høre de mest fantasifulde fabler fortalt af morgendagens store historiefortællere? Så kom til finalen i "Gi en Historie" d. 20/11.

17/11 2011

Kunne du tænke dig at høre de mest fantasifulde fabler fortalt af morgendagens store historiefortællere? Så kom til finalen i "Gi en Historie" d. 20/11.

Fortællekonkurrencen Gi en Historie er en landsdækkende konkurrence for elever i 5. klasse. Eleverne dyster på at fortælle deres egne historier helt uden manuskript. Årets emne for historierne er "den dag tidsmaskinen gik baglæns". Efter 10 spændende semifinaler er finalisterne nu fundet og klar til at kæmpe om at blive danmarksmester i historiefortælling for børn.

Målet med Gi en Historie er at udvikle elevernes evne til mundtlig formidling. Dansk Sprognævns direktør Sabine Kirchmeier-Andersen skal uddele præmier i konkurrencen og udtaler om vigtigheden af arrangementet: "Det er en stor glæde at se at Gi en Historie kan engagere så mange unge. Sprognævnet beskæftiger sig først og fremmest med retskrivningen og det skrevne sprog, men det talte sprog kommer før det skrevne, og kan man fortælle en god historie, er man godt på vej til også at kunne skrive et godt og varieret dansk". Projektet Gi en Historie har afholdt en årlig fortællekonkurrence siden 2003 og har netop modtaget Børnesagsprisen 2011 som anerkendelse af projektets pædagogiske initiativer i Danmark såvel som i udlandet. Gi en Historie er støttet af Gang i sproget.

Finalen bliver afholdt søndag d. 20/11 kl. 11-13 på Statens Museum for Kunst. Arrangementet er gratis.
Du kan læse mere på Gi en Histories hjemmeside.