Du er her: Forside Nyheder Julekalenderapp fra Dansk Sprognævn

Julekalenderapp fra Dansk Sprognævn

Fra 1. til 24. december kan du – ganske gratis – få juleord og julestemning på din telefon så snart du åbner din digitale julekalenderlåge.

30/11 2011

Fra 1. til 24. december kan du – ganske gratis – få juleord og julestemning på din telefon så snart du åbner din digitale julekalenderlåge.

Et juleord om dagen gemt bag en digital låge. Sådan er julekalenderappen tænkt. Hver dag får man et ord og en god historie om ordet eller en forklaring på dets betydning, baggrund eller oprindelse. Mange ord har været med til at skabe julestemning igennem flere århundreder, og i julekalenderen kan man se hvordan vi har sat ord på vores juletraditioner i tidens løb. Julekalenderappen er udviklet til Apple- og Androidtelefoner.

Bag projektet står sprogkampagnen Gang i Sproget og Miracle A/S.

– Vi kan alle sammen nævne en masse forskellige juleord som vi forbinder med stemning, tradition, hyggeligt samvær og lignende. Alle disse ord der bliver sagt om og i julen, er med til at skabe glæde og forventning, og de binder os sammen på tværs af generationer og århundreder, siger Line Pedersen, der er kampagneleder på Gang i sproget for Dansk Sprognævn. – Men mange, især de unge, bruger ordene uden at vide hvor de kommer fra, eller hvad de egentlig betyder – eller betød før i tiden.

– Vi tænkte at der var behov for at sætte lidt gang i julesproget og julestemningen og overvejede en mobilapp. Derfor henvendte vi os til Miracle der heldigvis straks var med på ideen. Vi håber at folk vil tage godt imod denne lille julegave fra sprogverdenen og teknologifronten.

Appen hedder slet og ret ”Julekalender” og kan hentes gratis til iPhones/iPad og Android-telefoner i henholdsvis App Store og Android Market.