Du er her: Forside Nyheder Grammatik over det Danske Sprog I-III

Grammatik over det Danske Sprog I-III

Den 18. maj 2011 udkommer Erik Hansen og Lars Heltoft: Grammatik over det Danske Sprog I-III.

16/05 2011

Den 18. maj 2011 udkommer Erik Hansen og Lars Heltoft: Grammatik over det Danske Sprog I-III.

Grammatik over det Danske Sprog, bind I-III (samlet 1.842 sider) er det første bud på en funktionel semantisk beskrivelse af dansk, idet den inddrager de grammatiske fænomeners betydningsside i langt større omfang end det tidligere har været tilfældet.

Grammatik over det Danske Sprog tager udgangspunkt i et funktionelt sprogsyn og inddrager således forholdet til den faktisk forekommende sprogbrug i sin beskrivelse af de danske grammatiske strukturer frem for, som de fleste andre grammatikker, at nøjes med at beskrive de formelle regler.

Den beskriver altså ikke kun, hvordan de grammatiske strukturer ser ud, men giver også kvalificerede forslag til hvad de grammatiske mønstres og konstruktioners betydningsindhold er. 

Værket henvender sig til universitetsstuderende, forskere, lærere, professionelle sprogbrugere og til den sproginteresserede offentlighed. Pressen har bl.a. omtalt grammatikken i følgende artikler "Nu er 'sgu' ikke længere et bandeord" i Politiken, "»Sgu« skal ikke mere være et bandeord" i Berlingske, "Sgu bliver et pænt ord" på dr.dk.