Du er her: Forside Nyheder Googles oversættelsesværktøjer II

Googles oversættelsesværktøjer II

Sproget.dk har fået en uddybende kommentar til nyheden om Googles oversættelsesværktøj.

30/05 2008

Sproget.dk har fået en uddybende kommentar til nyheden om Googles oversættelsesværktøj.

På baggrund af en grundigere beskrivelse af de muligheder man har for oversættelse til og fra dansk med Google Oversæt, bringer vi her et uddrag af Vilhelm Olsens artikel om emnet:

Oversættelse af søgeresultater

Når man bruger Googles søgemaskine, er der nu ud for engelsksprogede søgeresultater en knap [Oversæt denne side] som muliggør hurtig oversættelse til dansk.

Hvis man ændrer søgemaskinens brugerfladesprog til engelsk (klik på knappen Indstillinger til højre for søgefeltet), kan man få oversat søgeresultater på 23 sprog til engelsk. Vælger man et af de andre 23 sprog som brugerfladesprog, kan man få oversat engelske søgeresultater dertil.

Syv oversættelsesværktøjer

Google Oversæt er et websted hvor Google har samlet 7 oversættelsesværktøjer:

  • I værktøjet Oversæt tekst kan man i en boks indsætte eller indtaste en tekst og få den oversat. Kender man ikke det sprog der skal oversættes fra, kan Google selv registrere det!
  • I et andet værktøj kan man indsætte en internetadresse (URL) i et felt og få websiden oversat.
  • Værktøjet Oversat søgning er et alternativ til almindelige søgninger. Fidusen er at man søger på sit eget sprog, men efter sider på et andet sprog. Man kan fx søge efter italienske sider med danske søgeord og få søgeresultater oversat til dansk.
  • Der er et værktøj til opslag i tosprogede ordbøger (dansk er ikke med).
  • Et værktøj gør det muligt at installere en eller flere favoritter (kaldes også bogmærker) i sin browser. Med et enkelt klik på en sådan favorit kan man hurtigt få oversat den webside man har i sit vindue. Der er således en favorit til oversættelse af websider på 23 sprog til dansk.
  • Med Google toolbar installeret i sin browser kan man oversætte engelske ord til 8 andre sprog (ikke dansk). Man peger på et ord og får straks vist oversættelsen i en lille boble.
  • Endelig er der et værktøj for folk med egen hjemmeside. De kan tilføje den en knap så besøgende let kan få den oversat til deres eget sprog.
Man kan finde de syv oversættelsesværktøjer ved at klikke på dette link: Google Oversæt. Det er en beta-version, altså en andenudgave der endnu ikke er helt gennemprøvet og færdigudviklet.
Googles søgemaskine har til højre for søgefeltet dette link: Sprogværktøjer. Det fører til tre oversættelsesværktøjer der næsten er identiske med tre af de ovennævnte.
Google redegør for sine værktøjer her: Ofte stillede spørgsmål om Google oversættelse.

Disse artikler kunne måske også have interesse