Du er her: Forside Nyheder EU's sprogpris uddelt til kvinderne bag sprogligt undervisningsprogram

EU's sprogpris uddelt til kvinderne bag sprogligt undervisningsprogram

Annie Nielsen og Gry Clasen har modtaget EU's sprogpris for undervisningsprogrammet "Vores fællessprog", som er et gratis e-læringsredskab til dansk sprog og grammatik.

28/11 2007

Annie Nielsen og Gry Clasen har modtaget EU's sprogpris for undervisningsprogrammet "Vores fællessprog", som er et gratis e-læringsredskab til dansk sprog og grammatik.

Annie Nielsen og Gry Clasen har modtaget EU's sprogpris for at have udviklet undervisningsprogrammet "Vores Fællessprog".

Årets to prisvindere har udviklet et materiale der gør kursisten bevidst om ligheder og forskelle mellem modersmål og det nye sprog der skal læres. Det giver en større forståelse for det nye sprog samtidig med at det letter indlæringen.

Afmystificerer grammatik og struktur

"Vores fællessprog" blev oprindeligt udviklet som et projekt under Daghøjskolen i Silkeborg af en gruppe lægfolk med Annie Nielsen som projektleder og redaktør.  Programmet sammenligner det kendte sprog - modersmålet - med det nye ukendte - det danske. Formålet er at afmystificere grammatik og struktur.

Materiale på 10 sprog

Det første materiale var en serie grammatikbøger som blev udgivet i 1993-94 på 10 sprog: tyrkisk, arabisk, serbokroatisk, somalisk, engelsk, fransk, persisk, swahili, vietnamesisk og spansk. Senere er programmet videreudviklet med forståelsesspørgsmål på ti sprog og øvelser på dansk i en digital version. Den grundlæggende ide, at brugeren skal kunne læse om dansk grammatik på sit modersmål, er fastholdt. 

Til undervisning eller selvstudier

"Vores fællessprog" er beregnet såvel til undervisning på både begynder- og fortsætterniveau som til selvstudier. Projektet er støttet af Integrationsministeriet.

Gratis program

Undervisningsmaterialet er gratis og frit tilgængeligt for alle på www.dansk.nu.

Om EU's sprogpris

EU's sprogpris tildeles hvert år nyskabende initiativer som fremmer sproglæring. Prisen på to gange 6.000 kr. overrækkes af formanden for Rådet for internationalisering af Uddannelserne, institutleder Hans Peter Jensen, RUC.