Du er her: Forside Nyheder EU's Sprogpris 2011 går til Alfabet Tastaturet og Højskolen Østersøen

EU's Sprogpris 2011 går til Alfabet Tastaturet og Højskolen Østersøen

EU's sprogpris 2011 går til to vidt forskellige projekter, der begge fremmer sprogindlæring og -undervisning.

29/09 2011

EU's sprogpris 2011 går til to vidt forskellige projekter, der begge fremmer sprogindlæring og -undervisning.

'Alfabet Tastaturet' gør indlæring nemt

John Christensen tildeles EU's Sprogpris for 'Alfabet Tastaturet' – et værktøj der kan hjælpe de elever der har svært ved at sætte de rigtige store og små bogstaver sammen. I det latinske alfabet er de store og små bogstaver forskellige, men på et tastatur findes kun de store bogstaver.

John Christensens løsning består i et tastatur med farvelagte taster, der gør det lettere at skelne bogstavtasterne fra de øvrige taster. Hvert enkelt bogstav er angivet både i dets store og lille form, og vokalerne er røde, mens konsonanterne er blå. Effekten af 'Alfabet Tastaturet' er stor og veldokumenteret.

Højskolen Østersøens sprogundervisning og 'Højskole Plus'

Højskolen Østersøen tildeles sprogprisen for konceptet 'Højskole Plus', der består af et højskoleophold med intensiv sprogundervisning i tysk og efterfølgende ansættelse hos en virksomhed i et tysksproget land.

Højskolens undervisning omfatter både dansk for udlændinge og tysk for danske kursister. Skolens lange kurser befolkes derfor altid af både tyske og danske kursister som lærer sprog af hinanden og ofte efterfølgende vælger at søge arbejde i hinandens respektive lande.

EU's Sprogpris......er en europæisk pris der er blevet uddelt siden 1999. Den tildeles årligt til nyskabende initiativer som fremmer sprogindlæring og nye måder at lære sprog på.