Du er her: Forside Nyheder DR's sprog bedømt af befolkningen

DR's sprog bedømt af befolkningen

Ny rapport viser at danskerne overordnet set er tilfredse med sproget i DR.

21/03 2013

Ny rapport viser at danskerne overordnet set er tilfredse med sproget i DR.

I rapporten "Sproglig kvalitet i DR – En meningsmåling om sproget i DR" kan man læse hvordan et repræsentativt udsnit af befolkningen opfatter DR's sprog og sprogbrug. Det skriver DR på deres hjemmeside.

I DR's public service-kontrakt med Kulturministeriet står der at DR skal "bevare og udvikle det danske sprog, så seere, lyttere og brugere oplever et korrekt og forståeligt dansk i DRs programvirksomhed". På den baggrund har DR været interesseret i at kende befolkningens opfattelse af deres sprogbrug.

Undersøgelsen er foretaget af DR's sprogredaktør, Martin Kristiansen, og Jacob Thøgersen, der er lektor ved Københavns Universitet.

Rapporten viser bl.a. at danskerne vægter den indholdsmæssige forståelighed højest, og at de ser positivt på brugen af dialekter i sendefladen. Endvidere ønsker lytterne og seerne at sproget er korrekt, men at det samtidig afspejler sprogets udvikling og befolkningens sproglige mangfoldighed.

Ved en sammenligning med sproget hos TV 2 blev DR's sproglige image vurderet som "korrekt, intelligent og gammeldags", mens de ord der knyttede sig til TV 2's sprogbrug, var "poppet", "storbysmart" og "moderne".