Du er her: Forside Nyheder Døve vil have tegnsprog anerkendt som selvstændigt sprog

Døve vil have tegnsprog anerkendt som selvstændigt sprog

Ca. 4000 danskere har dansk tegnsprog som modersmål. Nu vil Danske Døves Landsforbund have tegnsprog anerkendt som selvstændigt sprog.

10/05 2012

Ca. 4000 danskere har dansk tegnsprog som modersmål. Nu vil Danske Døves Landsforbund have tegnsprog anerkendt som selvstændigt sprog.

Dansk tegnsprog er ikke bare et hjælpemiddel til folk der ikke kan høre. Det er et selvstændigt sprog med sin egen grammatik, som burde anerkendes på lige fod med dansk. Det mener Danske Døves Landsforbund der i sidste uge besøgte kulturminister Uffe Elbæk for at bede om en officiel anerkendelse af dansk tegnsprog. Og et selvstændigt sprognævn der kan registrere nye tegn og følge sprogets udvikling. Det ville give dansk tegnsprog en status det allerede har i alle andre nordiske lande, og som ville have stor betydning.

Ifølge Dansk Sprognævn er der intet til hinder for at dansk tegnsprog får status af et selvstændigt sprog. Faktisk synes Dansk Sprognævns direktør Sabine Kirchmeier-Andersen det er mærkeligt at Danmark som det eneste land i Norden ikke anerkender tegnsprog som et sprog.

Kulturminister Uffe Elbæk ser dog lidt anderledes på det; han mener ikke den danske lovgivning er bygget til at kunne give symbolsk anerkendelse. Elbæk tilføjer at kulturministeriet desuden ikke har de nødvendige ekstramidler det ville koste at udvide Dansk Sprognævns opgave til at omfatte vejledning om dansk tegnsprog.