Du er her: Forside Nyheder Den Store Danske genoplives

Den Store Danske genoplives

Danskerne får snart et kvalitetskontrolleret alternativ til Wikipedia.

12/12 2018

Danskerne får snart et kvalitetskontrolleret alternativ til Wikipedia.

Det er forlaget Gyldendal og opslagsværket Trap Danmark, som udgives af Gad, der sammen skal udgive værket. De to forlag ønsker at kunne tiltrække en række andre opslagsværker som for eksempel Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs ordbøger, skriver Politiken den 11. december 2018.

Planen er at Encyklopædiens små 200.000 artikler skal opdateres. Og sammen med de næsten dobbelt så mange artikler i det topografiske opslagsværk Trap Danmark skal de danne rygraden i en helt ny smartphonevenlig digital portal med mere end en million artikler.

Den Store Danske Encyklopædi var først et fysisk opslagsværk i 22 bind. Siden udkom det som et digitalt leksikon, Den Store Danske, men det er ikke blevet opdateret siden august sidste år pga. dårlig økonomi.

Pengene der skal redde Den Store Danske, kommer fra finansloven, hvor der er blevet sat 23 millioner kroner af til formålet frem til 2022. 

Men de 23 millioner er langtfra nok, lyder det allerede nu fra Gyldendals direktør, Morten Hesseldahl, og bestyrelsesformanden for Trap Danmark, Joachim Malling. Der skal nemlig findes penge til den daglige drift. Håbet er at Folketinget finder et tocifret millionbeløb årligt til at drive portalen for.

Morten Hesseldahl anslår at portalen vil være tilgængelig for brugere i 2020.