Du er her: Forside Nyheder Debat om "Kultur med kulør"

Debat om "Kultur med kulør"

20. september kl. 16 afholder Museum Amager et debatarrangement, hvor bl.a. Jørn Lund deltager med synspunkter på begreber som "neger" og "afroamerikaner".

18/09 2012

20. september kl. 16 afholder Museum Amager et debatarrangement, hvor bl.a. Jørn Lund deltager med synspunkter på begreber som "neger" og "afroamerikaner".

Museet spørger: "Bor der en neger i Dragør og en racist i provinsen?
Film med skuespillere med anden etnisk baggrund er "ikke specielt salgbare i provinsen" hed det i foråret 2012 i en udtalelse fra Det Danske Filminstitut om børnefilmen "MGP Missionen".  Det vakte opsigt. Det gjorde det også da Roskilde Avis brugte ordet "neger" i en overskrift. Både Det Danske Filminstitut og Roskilde Avis gik ud og beklagede ordvalget. Men hvad lå der egentligt bag de to hændelser og reaktionerne i offentligheden?"

Debatpanelet består af:

  • sprogforsker Jørn Lund, der vil kaste lys over brugen af begreber som "neger" og "afroamerikaner" igennem tiderne
  • litteraturforsker Lasse Horne Kjældgaard giver et indblik i Karen Blixens syn på begrebet race
  • direktør for den årlige klassiske musikfestival på Hindsgavl slot, Bernhard Villaume, og filminstruktør og medlem af det europæiske filmakademi Vibeke Muasya vil give aktuelle indtryk af forholdet mellem kulør og kultur i den klassiske musikbranche og filmbranchen i dag.
Læs mere om tilmelding, tid og sted på Museum Amagers hjemmeside. På billedet herover ses den klassiske pianist Eugene Haynes sammen med en pige fra Dragør.