Du er her: Forside Nyheder Danskere vil ikke tale dansk med udlændinge

Danskere vil ikke tale dansk med udlændinge

At udlændinge kan have svært ved at lære dansk, kan skyldes at de ikke møder danskerne. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

13/03 2012

At udlændinge kan have svært ved at lære dansk, kan skyldes at de ikke møder danskerne. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

På landets 70 sprogskoler sidder i øjeblikket 40.000 indvandrere og forsøger at lære dansk. Den største udfordring er ikke lærebøgerne, men derimod den manglende kontakt med danskere og muligheden for at bruge det danske sprog i hverdagen. Dansk Flytgningehjælps sprogskoler viser i en halvårsevaluering fra 2011 at den største forhindring for at lære at begå sig på dansk er netop kursisternes begrænsede kontakt til danskere i hverdagen.

Gerhard Korbo, der leder danskundervisningen på Dansk Flygtningehjælps sprogskoler, fortæller at skolerne forsøger at mindske problemet ved at trække på de mange frivillige danskere i Dansk Flygtningehjælp. Han mener at danskernes manglende lyst til at tale dansk med udlændinge skyldes at Danmark er et nyt indvandringsland.

Tendensen til at lukke sig om sig selv går imidlertid begge veje, fortæller lederen af Grindsted Sprogskole Karsten Juhler: "Vi oplever også, at flygtninge og indvandrere er tilbageholdende overfor danskerne, hvilket er meget menneskeligt når man kommer til en ny kultur".