Du er her: Forside Nyheder Dansk Sprognævn søger deltagere til forskningsprojekt

Dansk Sprognævn søger deltagere til forskningsprojekt

Dansk Sprognævn undersøger hvordan breve fra offentlige myndigheder kan blive bedre, og søger derfor 10 borgere der vil fortælle hvordan de oplever nogle breve om sygedagpenge.

12/04 2018

Dansk Sprognævn undersøger hvordan breve fra offentlige myndigheder kan blive bedre, og søger derfor 10 borgere der vil fortælle hvordan de oplever nogle breve om sygedagpenge.

Som deltager i undersøgelsen skal du sidde sammen med en forsker og læse to versioner af et brev højt. Mens du læser højt, fortæller du hvad der falder dig ind. Undersøgelsen er ikke en test af din viden om fx sygedagpenge eller offentlige ydelser forskerne er udelukkende interesserede i at høre om din oplevelse med brevversionerne.

Forskningsprojektet søger personer fra alle dele af landet. Du må ikke have været i kontakt med sygedagpengesystemet, hverken som borger eller som en del af dit arbejde eller din uddannelse.

Interviewet laves på et sted og tidspunkt der passer dig, i løbet af foråret 2018. Det vil vare cirka en time. Interviewet bliver optaget som lydfil og omskrevet til tekst. Alle interviewdeltagere og personer der bliver nævnt i løbet af interviewet, medvirker anonymt. Som tak for ulejligheden kvitterer Dansk Sprognævn med en æske chokolade.

Hvis du gerne vil deltage i projektet, skal du sende en mail til . I mailen skal du oplyse følgende:

•    navn 
•    alder
•    adresse
•    evt. uddannelse
•    mailadresse
•    telefonnummer
•    hvor du gerne vil have at undersøgelsen gennemføres.

Forskningsprojektet gennemføres af Dansk Sprognævn i samarbejde med KMD og Fokus Kommunikation. Projektet munder ud i artikler og foredrag af både formidlende og mere forskningsmæssig karakter.