Du er her: Forside Nyheder Dansk Folkeparti ønsker at minimere udbredelsen af engelsk

Dansk Folkeparti ønsker at minimere udbredelsen af engelsk

Hvis det stod til Dansk Folkeparti, skulle det i Danmark ikke være muligt at tage en uddannelse udelukkende på engelsk.

11/02 2013

Hvis det stod til Dansk Folkeparti, skulle det i Danmark ikke være muligt at tage en uddannelse udelukkende på engelsk.

Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, har i programmet Kulturen på News udtrykt bekymring over det engelske sprogs udbredelse. Det skriver Information.

Alex Ahrendtsen fortæller at Dansk Folkepartis sproglov lægger op til at der ikke skal findes uddannelser udelukkende på engelsk. Samtidig skal reklamer på engelsk afskaffes, og der skal ikke gives støttekroner til engelsksprogede film.

"Men hvad ville der egentlig ske, hvis vi efterlevede kulturordførerens formaninger til punkt og prikke og udelukkende betjente os af specifikt danske gloser?", spørger Information.

Ifølge seniorforsker ved Dansk Sprognævn Ole Ravnholt ville der ikke være mange ord tilbage hvis alle låne- og fremmedord trækkes fra. Med udgangspunkt i sprogforsker Peter Skautrups Det danske Sprogs Historie I-IV fortæller han at der formentlig kun er tale om 4-5.000 ord der kan identificeres som oprindeligt danske eller nordiske. I Retskrivningsordbogen der udkom sidste år, findes ca. 64.000 ord.

Et flertal i Folketingets Kulturudvalg har indstillet beslutningsforslaget til forkastelse. Man kan læse "Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 23. januar 2013" på Folketingets hjemmeside.