Du er her: Forside Nyheder Brugerbetaling på tolkning får indvandrere til at aflyse lægebesøg

Brugerbetaling på tolkning får indvandrere til at aflyse lægebesøg

Læs på Sprogmuseet.dk og lyt til Sproglaboratoriet på P1 om konsekvensen af brugerbetaling på tolkning i forbindelse med lægebesøg.

30/09 2011

Læs på Sprogmuseet.dk og lyt til Sproglaboratoriet på P1 om konsekvensen af brugerbetaling på tolkning i forbindelse med lægebesøg.

Søndag d. 1. juni 2011 trådte en ny lov i kraft, som går ud på at mennesker der har boet i Danmark i mere end syv år, skal betale 150 kr. hvis de vil have tolkehjælp til lægebesøg.

Martin Sodemann, som er overlæge på og leder af Indvandrermedicinsk klinik i Odense, er gæst i Sproglaboratoriet på P1 i denne uge, og her fortæller han om konsekvenserne af den nye tolkelov.

Ud over at lytte til Sproglaboratoriet på P1 kan du også læse om problematikken på Sprogmuseet.dk, hvor Martin Sodemann har skrevet om den nye lov. Her skriver han bl.a.:

"Det er farligt at bagatellisere sprogets betydning for sundhed og integration og det er livsfarligt at ignorere at for 50.000 personer i Danmark er lægen deres måske eneste kontakt med det danske samfund. For dem er sproget netop dét værktøj der kan udligne nogle af de sociale forskelle: "I dag fik jeg sat ord på mine egne følelser, derfor trillede ordene ud af mig", sagde en patient, da hun for første gang oplevede at kunne tale gennem en uddannet tolk."