Du er her: Forside Nyheder Barselsstorke, peberkværne og sprogpolitik

Barselsstorke, peberkværne og sprogpolitik

Nyt fra Sprognævnet 2011/2 er udkommet og kan læses på Sprognævnets hjemmeside.

23/06 2011

Nyt fra Sprognævnet 2011/2 er udkommet og kan læses på Sprognævnets hjemmeside.

I juninummeret af Nyt fra Sprognævnet fortæller Karen Margrethe Pedersen om nogle af de nye ord der opstår i forbindelse med nye skikke og traditioner, og om hvorfor det mere moderne fødselsstork må vige for barselsstork. Anne Kjærgaard fortæller mere om Sprogpolitik for Danmarks Domstole og spørger hvorfor projektet ikke fik større gennemslagskraft i dommene.

Abonnement koster 100 kr. om året og kan tegnes ved henvendelse til Ida Elisabeth Mørch på moerch@dsn.dk eller tlf. 33 74 74 09.

Endvidere kan man få svar på om ordet solbrændt i dag kan anvendes synonymt med solskoldet, og om hvilken stavemåde af NemID der er den korrekte. Endelig kan man læse om udtrykket den nye sort som i dag ikke kun har med modeverdenen at gøre.

Nyt fra Sprognævnet udkommer fire gange årligt, og tidsskriftet giver et indblik i Dansk Sprognævns projekter, overvejelser og opgaver. Hvert nummer indeholder desuden en sprogbrevkasse med Sprognævnets svar på sproglige spørgsmål. Læs mere om Nyt fra Sprognævnet på Sprognævnets hjemmeside.