Du er her: Forside Nyheder Både ... men også

Både ... men også

Nyt fra Sprognævnet 2012, nr. 3, er udkommet.

14/09 2012

Nyt fra Sprognævnet 2012, nr. 3, er udkommet.

I septembernummeret af Nyt fra Sprognævnet tager Pia Jarvad fat på konstruktionen både ... men også, en formulering som Sprognævnet gentagne gange over flere år er blevet spurgt om. Pia Jarvad gør rede for lignende konstruktioner i skrift- og talesproget og stiller spørgsmålet om tiden nu er moden til at acceptere konstruktioner af arten både ... men også.

I bladets anden artikel fortæller Anne Kjærgaard og Simon Bierring Lange om Det gode sprogprojekt. Projektet er etableret af Dansk Sprognævn for at rådgive og inspirere medarbejdere i offentlige institutioner og private virksomheder med det formål at iværksætte sprogprojekter tilpasset den organisation de arbejder i. Et sådan projekt skal bl.a. hjælpe organisationer til at undgå at skrive for langt, for indviklet og for indforstået og derved lette læsningen og forståelsen hos modtageren.

Ud over artiklerne kan man læse om hvad børn på gule plader er for nogle børn.

Nyt fra Sprognævnet udkommer fire gange årligt, og tidsskriftet giver et indblik i Dansk Sprognævns projekter, overvejelser og opgaver. Læs mere på Sprognævnets hjemmeside.

Disse artikler kunne måske også have interesse