Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: vitalitet

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

vitalitet sb., -en (livskraft)

Den Danske Ordbog

vitalitet substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en [vitaliˈteˀd] 1 kraft og energi som får en organisme eller et væsen til at vokse og trives livskraft | levedygtighed styrke 1.a indre kraft der giver lyst og energi til at leve og udfolde sig livsmod | livsappetit

Dansk Synonymordbog


  • vitalitet: livskraft, pep, vigør, energi, gåpåmod; jf. overskudsmenneske

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Vitalitet Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog Vitalitet, en. (sv. d. s., ty. vitalität, jf. fr. vitalité, eng. vitality; fra lat. vitalitas ell. dannet til vital) det at være vital; især i flg. anv.: 1) til vital 1-2, om væsens ell. organismes livskraft (1). JBaden.FrO. det fortsatte . . Arbejde opholder og forlænger Hjernens Vitalitet. KPont.Psychiatr.II.23.   (med., jur.) om et fosters leveevne ved fødselen. Goos.I.6. Sal.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær