Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: vished

Mente du: uvished| vise
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
vished sb., -en, -er, -erne; få vished om noget

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

vished substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [ˈvesˌheðˀ] det at være sikker på eller overbevist om at noget forholder sig eller vil forløbe på en bestemt måde sikkerhed

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • vished: sikkerhed; syn for sagn

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Vished Vished, en. flt. (l. br.; se bet. 1 slutn. og 5) -er. (glda. vishiet, weshedh, mnt. wisheit, sikkerhed, garanti, jf. ty. gewissheit; til II. vis) 1) til II. vis 1: personlig overbevisning om sandheden, rigtigheden af noget ell. uomtvistelig, sikker viden om, erkendelse af noget; det at være sikker i sin sag ell. sikker paa, at noget er sandt, rigtigt; m. h. t. noget fremtidigt: det at kunne regne sikkert med, at det vil komme, ell. at man vil opnaa det; ofte i forb. m.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær