Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: usket

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
usket adj., -e (som ikke har fundet sted)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

usket adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -, -e [ˈuˌsgeˀd] som ikke har fundet sted – sjældent

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
usket u-sket, part. adj. som ikke har fundet sted. Amberg. det Uskete kan man jo tænke sig til i tusinde Skikkelser. Bøgh.L.47. Synskhed, Evnen til at se endnu “uskete” Begivenheder. Larsen-Ledet.LK.III. 241. især i udtr. for, at man gerne saa, at en stedfunden begivenhed ell. virksomhed (især af beklagelig art) ikke var foregaaet, at man ønsker at udslette følgerne deraf, beklager det skete; spec. i forb.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...