Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: uskarp

Mente du: skarp

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
uskarp adj., -t, -e; en uskarp kniv; uskarpe billeder

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

uskarp adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e [ˈuˌsgɑːb] 1 med utydelige omrids, kontraster eller forskelle; vanskelig at se eller erkende utydelig | uklar 2 som fungerer utydeligt, uklart eller unøjagtigt • om sanser og sansning – sjældent 3 som ikke (længere) har en skarptslebet kant • om skære- eller huggeredskab – sjældent sløv

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • uskarp: vag, sløv, stump; utydelig, sløret, udvisket, tåget, ulden

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
uskarp u-skarp, adj. (Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog ell. fagl.) ikke skarp; fx. i flg. anv.: 1) mods. III. skarp 4.    1.1) (jf. III. skarp 4.1) om synsbillede ell. farver, lysovergange olgn.: som fremtræder med utydelige, udviskede omrids, med utydelige enkeltheder; især (fot.) om (billede paa) fotografisk plade: sløret (2.2). Sal.VI.967.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...