Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: underkende

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

underkende vb., -r, underkendte, underkendt

Den Danske Ordbog

underkende verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, ..kendte, ..kendt [-ˌkεnˀə] 1 ændre en afgørelse eller en praksis (bestemt af en lavere instans) omstøde 1.a undlade at tilslutte sig en person og dennes forslag eller holdninger desavouere 1.b overse eller undervurdere betydningen af miskende

Dansk Synonymordbog


  • underkende: miskreditere, desavouere, miskende, ikke tage for gode varer, undervurdere, ringeagte

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
underkende under-kende, v. vbs. -else (DL.1–6–13. Holb. DNB.681. Heib.Pros.VIII.471. JLHeib. CG.87). (ænyd. d. s., sv. underkänna; til kende under u. III. kende 6) egl. (jur.): forkaste, omstøde en (især: af en lavere instans truffet) afgørelse ved en dom, kendelse; ogs. m. h. t. ikke-juridisk dom: erklære ugyldig; finde urigtig; i videre anv.: nægte at anerkende, godkende (rigtigheden ell. værdien) af; ogs.: tillægge for ringe betydning, værd; underskatte, -vurdere.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

det' godt
I forbindelse med en gendigtning på blankvers af Shakespeares Hamlet har jeg brugt apostrof i ordforbindelser som det er, nu er, der er, du er. For at fremme ...

SprogbrevetDR

Jubilæumsleder
af Erik Hansen & Jørn Lund, december 1994

Temaer

Leg og lær