Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: ulan

Ordbøger

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

ulan substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [uˈlæˀn] via tysk fra polsk ulan, vist af tyrkisk oprindelse ryttersoldat bevæbnet med lanse • om historiske og udenlandske forhold

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Ulan  Ulan, en. ( Ulaner. JBaden. FrO.). flt. -er. (fra ty. ulan, af polsk ulan; egl. af tyrkisk oprindelse)  ryttersoldat, som hører til det lette kavalleri og bl. a. er bevæbnet med lanse. (nu kun om udenlandske forhold). Uhlanerne skulle . . øves saavel i sluttede som Sværme-Attaqver.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Ordlister

Lande og nationaliteter
Find betegnelser for lande og territorier. Eller find navnet på hovedstaden i fx Adsjarien eller betegnelsen på en indbygger fra Monaco.

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær