Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: ukendt_alder

Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

ukendt adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -, -e [ˈuˌkεnˀd] 1 som man ikke har kendskab til eller viden om 1.a ikke berømt eller kendt i offentligheden 1.b uden kendt identitet; anonym 2 som er uden viden om eller erfaring med noget ubekendt de ukendtes grav fælles gravsted (på en kirkegård) uden sten eller kors for de enkelte afdøde • i reglen udformet som en stor græsplæne hvor de afdødes urner er sat ned i jorden kortform de ukendtes fællesgrav et ukendt begreb noget som man ikke har kendskab til eller har eksempler på

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
ukendt ukendt, part. adj. (ænyd. ukend(t), glda. okiænd(ir) (SjT.72.113), ukænd (PLaale.I.76. Mand.77. Brandt. RD.I. 209); jf. ubekendt) 1) (jf. kendt u. III. kende 9.1; især Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog) m. pass. bet.    1.1) i al alm.: ikke kendt (af vedk. ell. af nogen); især (jf. ubekendt) om hvad man (ell. vedk.) slet ikke kender (noget til), ikke har lært at kende, har hørt, ved, kan oplyse (meddele) noget om; ogs. (jf.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær