Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: takling

Mente du: tackling| takning

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
1. takling sb., -en, -er, -erne (det at forsyne med takkelage; omvikling)
2. takling (el. tackling) sb., -en, -er, -erne (det at angribe en modspiller i fx fodbold; det at håndtere noget på en bestemt måde)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

takling substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [ˈtɑgleŋ] garn viklet om en tovende for at forhindre den i at trevle op tackling eller takling substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [ˈtɑgleŋ] 1 sport det at tackle en modspiller i boldspil 1.a overført det at tackle en sag eller situation håndtering

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Takling Takling, en. flt. -er. sømandsudtryk1) vbs. til I. takle 1(1); ogs. konkr., om (del af) takkel, takkelage (jf. OpfB.1II.488). Moth.T28. Sø Lex.(1808). fart og takling, se Fart 1.4. 2) vbs. til I. takle 2; især konkr.: takkelbændsel; besætning (1.t). SøLex.(1808). KuskJens.Søm.4.29.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

gå til stålet
Hvorfra kommer udtrykket gå til stålet i betydningen 'drikke tæt'?

Temaer

Leg og lær