Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: stikord

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

stikord sb., -et, stikord, -ene, i sms. stikords-, fx stikordsform, stikordsregister

Den Danske Ordbog

stikord substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -, -ene [ˈsdegˌoˀɐ̯] efter tysk Stichwort, første led af stikke betydning 3 1 det eller de sidste ord i en replik betragtet som signal til næste skuespiller om at begynde sin replik eller gå ind på scenen 1.a overført ord der skal minde en person om hvad vedkommende skal gå i gang med at sige eller skrive 1.b overført ord der kort gengiver det væsentlige i noget 2 = opslagsord

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Stikord Stik-ord, et. (i bet. 1-2 svarende til II. Stik 1.3 og II. stikke 3.1 og egl.: ord, som stikker, vækker ens opmærksomhed; i bet. 3-4 svarende til II. stikke 13 og egl.: ord, som stikker frem, hæver sig frem; laant fra ell. paavirket af ty. stichwort; bet. 2 og 3 opfattes nu alm. som billedl. brug af bet. 4)

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

sort tale
Hvad er sort tale, og hvor stammer begrebet fra?

SprogbrevetDR

Walkman
af Erik Hansen, maj 1988

Temaer

Leg og lær

Øvrige sider på sproget.dk

Sproget.dk