Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: stendød

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
stendød adj., -t, -e

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

stendød adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e [ˈsdeːnˈdøðˀ] 1 fuldstændig død – uformelt 1.a overført som ikke eksisterer og ikke vil komme til at eksistere – uformelt 1.b overført uden liv og aktivitet; kedelig og uinteressant – uformelt

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
stendød sten-død, adj. (glda. sten døth, eng. stonedead, ty. steintot; jf. død som en sten u. II. død 1.4 samt stokstendød u. Stok- 3) helt død. Biehl.DQ.I.63. Heib.Poet.VII.57. Han var stendød; Skudet havde truffet ham lige i Hjærtekulen. JPJac.II.342. JVJens.RF.141.   billedl. *(Jesus)

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Nyheder

Nyheder

Tv-serie om sprog på DR2
Er dialekterne stendøde? Hvordan taler unge danskere i dag? Og har det danske sprog en fremtid? Ny DR2-serie giver danskerne mulighed for at fordybe sig i ...