Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: stamtræ


Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
stamtræ sb., -et, -er, -erne

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

stamtræ substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -er, -erne [ˈsdɑm-] 1 stamtavle der afbilder en slægt som et (stiliseret) træ slægtstræ 1.a slægt; herkomst 2 botanik træ (art eller individ) som et andet træ nedstammer fra – sjældent

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • stamtræ: stemma

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Stamtræ Stam-træ, et. ( (i bet. 2) Stamme-. Holb.Mel.V.9. Blich.(1920).XIII.128. HCAnd.F.102. Aarestr.SS.III.110. jf. VSO.). 1) (bot., gart.) træ (træart ell. individ), hvorfra et andet nedstammer. Dalbergia nigra fra Brasilien opgives undertiden som Stamtræ til Pallisandertræ. Vare L.489. Gartner-Tidende.1931.567.sp.2.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...