Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: sporløs

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

sporløs adj., -t, -e; forsvinde sporløst

Den Danske Ordbog

sporløs adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e [ˈsboɐ̯-] som ikke har efterladt sig nogen spor; som er uden spor

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
sporløs spor-løs, adj. (ty spurlos; < Molb.HO., jf.: “nyt Ord?” Levin.) 1) (jf. -fri 1; Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog, nu l. br.) uden spor.    1.1) om vej olgn., hvor (synlige) spor ikke findes ell. overhovedet ikke kan forekomme (frembringes). nu drog han med Caravanen over Ørkenen . . Ikke mødte de fjendtlige Stammer paa den sporløse Vei.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Jægersprog
Ordene på denne side optræder i Ordbog over det danske Sprog (1918-56) med den redaktionelle forkortelse (jæg.), der angiver at ordet har været brugt indenfor ...