Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: slub

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
slub sb., -bet (det at noget ikke slutter tæt); der er slub i skuffen

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

slub substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -bet [ˈslɔb] afledt af et dialektalt ord slubbe 'bevæge skødesløst, slubre; hænge løst eller slapt' det at noget ikke slutter tæt og derfor sidder løst, vakler el.lign. – sjældent

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Slub Slub, et. (ogs. Slup). flt. d. s. (til I. slubbe; sj. i rigsspr.) om det forhold, at noget ikke slutter tæt, sidder løst, slapt, vakler, rokker olgn. det aldrende Messingdørgreb, der i Tidernes Løb havde faaet dygtigt Slup, foretog en lille Runddans. MSkovbo.Bjørnsfeld.(1901).15. Spr Kult.I. 132f. Feilb.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...