Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: sindsstemning


Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
sindsstemning sb., -en, -er, -erne

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

sindsstemning substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne øjeblikkelig psykisk tilstand, ofte domineret af en bestemt følelse humør

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • sindsstemning: humør, stemning, stemningsleje, sindsforfatning, sindstilstand

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Sindsstemning Sinds-stemning, en. (jf. II. Sind 2.2) tids- ell. situationsbestemt sindstilstand, med forestilling om kortvarighed, omskiftelighed olgn. Sibb.P.II.7. PEMüll.3122. (han) havde iagttaget betydelige Bølgegange i (vennens) Sindsstemning. ThomLa.F.181. hans Nød og Forladthed (var) gaaet over i en forfærdelig Sindsstemning, som havde sat ham op mod Alverden.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...