Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: selvgod

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
selvgod adj., -t, -e

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

selvgod adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e [-ˌgoˀð] eller [-ˌgoˀ] det at være overdrevent tilfreds med sig selv og føle sig moralsk hævet over andre selvbehagelig | selvretfærdig

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • selvgod: selvretfærdig, selvglad, selvtilfreds

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
selvgod selv-god, adj. (ænyd. s(i)elfgod, ogs. i bet.: egennyttig, egoistisk, no. selvgod (sjølvgod), sv. självgod; ogs. i dial., se JPaludan.Møen.II.(1824).263.   ordet synes først at blive alm. fra 2. halvdel af 19. aarh.; i MDL.XVII nævner Molb. det blandt dial.-ord, som kunde “forøge Skriftsprogets Ordforraad”

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...