Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: sejrrig

Mente du: gerrig| snurrig

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
sejrrig adj., -t, -e; en sejrrig hær

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

sejrrig adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e 1 som har vundet én eller flere store sejre 1.a stærkt præget af viljen til sejr; som vidner om forventningen om sejr eller om stor selvtillid 1.b som resulterer i sejr til den omtalte person eller part • om kamp, krig m.m. trække sig sejrrigt ud af noget eller gå sejrrigt ud af noget vinde en hård kamp, konkurrence, konflikt el.lign.

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
sejrrig sejr-rig, adj. ell. (alm.) (jf. skrivemaaden sejerig. Holb.Metam.6. SvGrundtv.(DgF.II.339)). superl. -st ell. (sjældnere) -est (se StudierDahlerup.16). (ænyd. d. s.; jf. ty. siegreich (siegesreich) og II. rig 3 slutn.) 1) som har vundet sejr; især: som ofte vinder sejr; heldig i kamp; sejrsæl. *(han) fører vor Seyer-riig Floode.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Sprogligt – Politikens sprogklumme

Dronningerunde
af Henrik Lorentzen, Politiken, 14. november 2007

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Ord der allerede var gamle i gamle dage
Ord der ikke har været brugt i rigtig lang tid