Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: sejlskib

Mente du: selskab| stålskib

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

sejlskib sb., -et, -e, -ene, i sms. sejlskibs-, fx sejlskibstræf

Den Danske Ordbog

sejlskib substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -e, -ene skib der drives frem ved vindens pres på dets sejl

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Sejlskib Sejl-skib, et. (jf. -skipper) skib, som (udelukkende) drives frem ved sejl (i modsætn. til Damp-, Motorskib). Funch.MarO.II.115. det er Spekulationen lige saa umuligt at komme ud af denne Vanskelighed, som for et Seil-Skib at seile frem med stik Modvind. Kierk. XI.229. Motorskibe, Sejlskibe og Sejlskibe med Hjælpemaskine (Dampmaskine eller Motor).

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...