Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: sølvblad

Mente du: sølvblå
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

sølvblad substantiv, intetkøn eller fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) betydning 1: -et, -e, -ene; betydning 2: -et eller -en, - eller -e, -ene 1 udsmykning i form af et blad som er sølvfarvet, eller som er lavet af eller overtrukket med sølv 2 botanik 3-5 m høj busk med behårede, grågrønne blade og små gule, duftende blomster • er udbredt som prydbusk • tilhører sølvbladfamilien Elaeagnus commutata | Elaeagnus argentea

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Sølvblad Sølv-blad, et, i bet. 3 ogs. en. 1) blad af sølv; især om blad (I.2.1) af sølv paa visse redskaber ell. om tyndt udhamret skive af sølv (jf. Bladsølv). vAph.Nath.VII. 530. *skræl med din Kniv med Sølvbladet Frugten. Riber.II.130. OpfB.2III.218. 2) sølvlignende, sølvglinsende blad paa plante.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær