Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: søko

Mente du: sko| øko| øko-
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
ko sb., -en, søkøer, søkøerne

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

søko substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, søkøer, søkøerne 2,5-4 m langt pattedyr som har en stor, but snude, luffer og halefinne, og som lever i vand • omfatter fire arter i familierne manater (Trichechidae), der lever i floder og ved kyster i det østlige Amerika og i Vestafrika, og dygonger (Dugongidae), der lever ved kyster omkring Det Indiske Ocean ordenen Sirenia

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Søko Sø-ko, en. (jf. II. Sønød, Havko slutn., Havokse, Sirene 2; zool.) havpattedyr af ordenen Sirenia. vAph.Nath.VII.487. man fortæller om Søkoen, der løfter sig paa Forbenene op mellem Klipperne og bøger mod Landet, hvor de nærbeslægtede Dyr græsse. HCAnd. SS.IV.116. Lieberkind.DV.XII.10.62.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær