Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: søblad

Mente du: søbad
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
blad sb., -en, søblad, -ene (en plante)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

søblad substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -, -ene fra tysk Seeblatt vandplante med blanke, hjerteformede blade i vandoverfladen og med gule blomster der stikker op over vandet • indført i Danmark som prydplante, men forekommer også forvildet; tilhører bukkebladfamilien Nymphoides peltata

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Søblad Sø-blad, et ell. (i bet. 2) en. 1) (sj. uden for den l. 51 anførte anv.) det store, runde blad af søblad (2.1), som svømmer paa vandet. (bladenes) Linier aabenbare Naturens Egenskaber, saa at man f. Ex. mod Hjertets Sygdomme maatte kunne anvende det hjerteformede Søblad. Baud.HS.293.   (herald.) en som skjoldmærke anv. bladlignende figur af form som et hjerteformet lindeblad, ofte m. nedadvendt spids og foroven m. en indskæring af forsk. form. LTid.1726.65. ADJørg.(Aarb. 1879.30ff.). PBGrandjean.Heraldik.(1919). 143.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær