Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: rederi

Mente du: renderi| reder| roderi

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
rederi sb., -et, -er, -erne (firma som driver skibsfart)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

rederi substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -er, -erne [ʁεðʌˈʁiˀ] fra nederlandsk reederij, afledt af reden 'udruste eller klargøre et skib' virksomhed som beskæftiger sig med skibsfart i erhvervsmæssig sammenhæng, især transport af varer og passagerer rederivirksomhed færgeselskab

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Rederi Rederi, et. flt. -er. 1) (efter ty. (seiden)reederei, til (m)nt. re(e)den, se VI. rede)  sted, hvor noget tilberedes ell. fremstilles; i ssg. Silkerederi om sted, hvor der fremstilles raasilke. Kiøbm Syst.III1.168. 2) (fra holl. reederij, til reeden (se VII. rede)) det at drive virksomhed som reder; ogs. om firma, der driver saadan virksomhed, ell. firmaets kontorer. Moth.R42.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

SprogbrevetDR

Kort
af Jørn Lund, februar 1987

Temaer

Leg og lær