Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: rømningsmand

Mente du: redningsmand

Ordbøger

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

rømningsmand substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, ..mænd, ..mændene [ˈʁɶmneŋs-] person, fx sømand, fæstebonde eller tyende, der er flygtet fra sin tjeneste – historisk, sjældent

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • rømningsmand: flygtning; frafalden, desertør, overløber

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Rømningsmand Rømnings-mand, en. (ænyd. d. s.; jf. -folk og Rømling(s-mand); Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog (spec. hos sprogrensere) ell. jur., hist.) person (fredløs, tyende, fæstebonde, (hvervet) soldat, sømand olgn.), der er rømt; spec.: desertør. Helt.Poet.33. Valdemar (fik) ved en Rømnings-Mand, Kundskab om Fiendens Bevægelser.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...