Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: plimsoller


Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
plimsoller sb., -en, -e, -ne (skib el. båd som er i meget dårlig stand)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

plimsoller substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -e, -ne [ˈplemˌsʌlʌ] efter den engelske politiker Samuel Plimsoll, som 1876 gennemførte en lov der påbød lastelinjer, plimsollermærker, og kontrol med skibes tilstand for at forhindre at skibe der ikke var sødygtige, af rederne sendtes overforsikrede af sted i håb om profit ved forlis 1 skib eller båd der er gammel og i meget dårlig stand dødssejler 1.a overført foretagende der efter al sandsynlighed vil mislykkes dødssejler

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Plimsoller Plimsoller, en. flt. -e. (benævnelsen efter Plimsoll, eng. parlamentsmedlem (1824-98), der i 1875 fik indført skibsundersøgelse, saa gamle, usødygtige skibe ikke kunde udsendes (sml. Drachm.IV. 146); jf. plimsolsk) 1) (især sømandsudtryk) gammelt, usødygtigt (men højt forsikret) skib; dødssejler

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Sproget – Jyllands-Postens sprogklumme

Dræsine, plimsoller og pappenhejmer
af informationsmedarbejder Jørgen Nørby Jensen, Jyllands-Posten, 17. september 2011
"Sproget" — Jyllands-Postens sprogklumme
Fast klumme i Jyllands-Posten som medarbejdere ved Dansk Sprognævn i perioden 2008-2016 bidrog til med personlige iagttagelser om sprog.

Temaer

Leg og lær