Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: påskønne

Mente du: skønne| påskynde

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
skønne vb., -r, -de, -t (værdsætte)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

påskønne verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [-ˌsgœnˀə] føle og udtrykke sin anerkendelse eller taknemmelighed værdsætte | skønne på

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • påskønne: anerkende, prise, rose, sætte pris på, værdsætte, appreciere, goutere, vise erkendtlighed, vurdere

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Paaskøn   Paa-skøn (KomGrønneg.IV.210. jf. -skøns-værdig) ell. I.   Paa-skønne, et ell. (sj.) en (LTid.1737.430). (ænyd. paaskøn) vbs. til II. -skønne. 1)
paaskønne,2 II. paa-skønne, v. vbs. -else (s. d.), jf. Paa-skøn(ne), -skønnende.1)  skønne om ell. over; vurdere; bedømme. (kongen) begreb alting i det samme Øyeblik, og vidste at paaskiønne hvad det førde med sig. Slange. ChrIV.1479. Consistorium . . maatte og paaskiønne, hvilke Bøger der fortiente at trykkes.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...