Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: overraskelse

Mente du: overrækkelse
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
overraskelse sb., -n, -r, -rne, i sms. overraskelses-, fx overraskelsesangreb

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

overraskelse substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -n, -r, -rne [ˈɒwʌˌʁɑsgəlsə] 1 det at være, blive eller føle sig overrasket eller forundret over noget uventet eller pludseligt indtræffende forbavselse 1.a begivenhed, beslutning, forløb el.lign. der virker overraskende eller kommer bag på nogen 1.b noget som man har forberedt omhyggeligt og holdt skjult med henblik på at kunne overrække eller præsentere det som en særlig gave, opmærksomhed el.lign.

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Overraskelse Over-raskelse, en. flt. -r. vbs. til -raske. 1) det at overraske ell. at blive overrasket.      1.1) til -raske 1: overlistelse; overrumpling. vAph.(1759). Dette Overfald skeete uventet, og ved Overraskelse blev en Mængde . . myrdede. Molb.DH.I.390. i det Samme lød der Stemmer udenfor . . Rianne foer op i Forskrækkelse og betydede ham, at han maatte gaae, hendes Frygt for en Overraskelse var i dette Øieblik saa stærk, at hun næsten segnede under den.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær