Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: overliggende

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

overliggende ubøj. adj. (som ligger ovenpå noget andet)

Den Danske Ordbog

overliggende adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -, - som ligger oven på noget andet underliggende overliggende knastaksel auto knastaksel placeret over motorens topstykke så de fremspringende dele presser de fjedrende ventiler nedad ved åbning

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
overliggende over-liggende, part. adj. (ænyd. d. s. i bet. 2; til overligge ell. ligge (I.32) over)  1) (jf. -ligge 1) som ligger oven over, (helt ell. delvis) dækker noget andet. For at holde det overliggende Leerlag oppe, at det ikke skulde synke, vare Kullene . . saaledes borttagne, at der dog var bleven Piller tilbage.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Udtale

Lars Brink — Udtale-reduktion
Artiklen "Udtale-reduktion" er en del af temaet om udtale.

Leg og lær

Ordmuseum

Murersprog
Ordene på denne side optræder i Ordbog over det danske Sprog (1918-56) med den redaktionelle forkortelse (mur.), der angiver at ordet har været brugt indenfor ...