Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: nytårstaffel

Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
nytårstaffel sb., nytårstaf(fe)let, nytårstafler, nytårstaflerne; dronningens nytårstaffel

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

nytårstaffel substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) ..taflet eller -et, ..tafler, ..taflerne sidste led, se taffel 1 en regents traditionelle middagsselskab i anledning af nytåret • holdes i Danmark 1. januar efter nytårskuren, med deltagelse af kongehuset, regeringen og repræsentanter for Folketinget, rigsfællesskabet og andre højtstående inden for hoffet, administration, forsvar, politi og institutioner i København 1.a festlig sammenkomst med spisning i anledning af nytåret nytårskur

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Nytaarstaffel, et. (jf. -audiens S, -kur)
taffel som et lands overhoved holder i anledning af årsskiftet. DAvis.1919.118 Ved Nytaarstaflet udtaler Kongen sine gode Ønsker for det nye Aar. AvisAarb.1928.1. Om Aftenen er der Nytaarstaffel, og i dette deltager Kronprinsen og Kronprinsessen. BerlTid.29/12 1945.Aft.1.sp.6.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær