Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: nyordne

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

nyordne vb., -r, -de, -t

Den Danske Ordbog

nyordne verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [-ˌɒˀdnə] ordne eller organisere på en ny eller en anden måde – sjældent

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
nyordne  Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog ny-ordne, v. (jf. -ordning) ordne paa ny ell. (især) paa en anden maade. blandt de mange Ting, som skulde nyordnes, var ogsaa Aftenskolen. Folkeskolen.1929. 807.sp.2.  spec. i nazistisk sprogbrug m.h.t. “Neuropa” (S) (jf. -ordning S ). Løfter om det “nyordnede Europa” .. faar vi nok af. Illeg.presse.58. Sal.T.1945-46.418.  

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...

Øvrige sider på sproget.dk

Sproget.dk