Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: nederlandsk_område


Ordbøger

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

nederlandsk adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -, -e [ˈneːðʌˌlanˀsg] 1 fra Nederlandene; vedr. Nederlandene eller nederlænderne • især om historiske forhold 2 som substantiv intetkøn vestgermansk sprog • især brugt fagligt som fællesbetegn. for hollandsk og flamsk

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
nederlandsk neder-landsk, adj. (jf. ænyd. nederlændsk, ty. niederländisch; geogr. ell. hist.) adj. til -land 2. Holb.DR.I.5. Hvor skal jeg faae en nederlandsk Pensel til at male denne nederlige Scene (dvs.: et keltringbal)? Blich.(1920).XIV.218. (børsen) er opført i nederlandsk præget Renæssancestil.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Ordlister

Lande og nationaliteter
Find betegnelser for lande og territorier. Eller find navnet på hovedstaden i fx Adsjarien eller betegnelsen på en indbygger fra Monaco.

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

hollandsk el. nederlandsk
Det har længe irriteret os og andre nederlændere og flamlændere der er bosat i Danmark, at danskere bruger landenavnet Holland om det land der officielt hedder ...
agurketid
Hvorfor kalder man sommeren for agurketiden? Hvor gammelt er ordet, og hvad siger man på andre sprog?

SprogbrevetDR

Maastricht mv.
af Jørn Lund, december 1992

Sprogligt – Politikens sprogklumme

Bakke op og bakke ned
af Henrik Lorentzen, Politiken, 16. juni 2007

Temaer

Leg og lær

Nyheder

Nyheder

Hvad er det der gør dansk svært at forstå?
Det nyeste nummer af Mål & Mæle er udkommet bl.a. med en artikel om grundene til at det kan være svært at skelne ord som "svajet" og "svaret".
Så er den her! Agurketiden
Hvorfor er det nu at man kalder den stille sommerperiode for agurketiden?
Københavns Universitet dropper masselukning af sprogfag
Københavns Universitet (KU) varslede i sommeren 2010 en lukning af cirka 20 sprogfag. Ifølge en artikel fra politiken.dk den 28. februar 2011 freder KU nu ...

Øvrige sider på sproget.dk

Sproget.dk

En and
Mål & Mæle 30:1, 05/2007